Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хранене и диети

Доц. Байкова: Няма вредни храни, а неправилни комбинации

Татяна Вълкова 2008-12-23
Няма вредни храни, а неправилни комбинации. По време на празниците би било по-добре храната да се консумира на разделен принцип. Това коментира пред health.bg доц. Донка Байкова...

Няма вредни храни, а неправилни комбинации. По време на празниците би било по-добре храната да се консумира на разделен принцип.

Това коментира пред health.bg доц. Донка Байкова, заместник-председател на Българското научно дружество по хранене и диететика.

За да се усвояват правилно храните, диетологът посъветва месото да се консумира само със зеленчуци, разделно от картофите, които също може да се комбинират със зеленчуци.

На Бъдни вечер се яде или ориз, или боб. От другите видове храни може да се приеме само по една хапка.

Доц. Байкова препоръча ястията да са в минимални количества и да консумират след определен интервал, а не едновременно. По този начин ще позволим на храносмилателния апарат да работи нормално и ще си спестим бъдещи стомашни проблеми.






бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg